Kyckling i grön curry

Asiatisk touch

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 100 g aubergine
  • 1 msk grön currypaste
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl lättkokosmjölk,max 6%
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • Koriander eller thai-basilika

Gör så här

  1. Strimla kycklingfiléen. Skala och hacka vitlöken. Skär auberginen i bitar. Fräs grön currypaste i rapsoljan 1 minut. Tillsätt kycklingen och låt bryna 2 minuter. Tillsätt aubergine och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Häll på kokosmjölk, asiatisk fisksås och farinsocker och låt koka 5 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Smaka av med färskpressad limejuice. Strö över hackad koriander eller thai-basilika och servera med ris (gärna Jasmin).

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept