Kyckling i grön curry

Älskar thaimat och grön curry är min favorit. Detta är ett toppenrecept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (ca 550 g)
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 burk bambuskott, 425 g
  • 2 msk olja
  • 3 msk grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (á 400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ostronsås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk socker
  • 2 msk vinäger
  • Juice av pressad lime
  • Blad av thaibasilika

Gör så här

  1. Strimla kycklingen grovt.
  2. Skala lök och vitlök. Finstrimla löken och finhacka vitlöken.
  3. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Bryn currypastan i olja någon minut och tillsätt sedan kycklingstrimlorna. Tillsätt lök, vitlök, paprika och bambuskotten och fräs en kort stund.
  4. Tillsätt kokosmjölk, fisksås, ostronsås, socker, sesamolja och vinäger. Låt småputtra i 5-10 minuter. Smaka ev av med mer vinäger eller lime. Garnera med paprika och basilikablad. Servera med jasminris.

Kommentarer

Smakade jättebra, fast jag tog i mer curry :)
Smakade jättebra, fast jag tog mer curry i :)
äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger brukar jag ha :-) Ska göra detta recepte idag, mums!! :-)
Åh just den gröna är även min favorit. Ostronsås har jag aldrig provat i, det ska testas. Har inte heller haft vinäger - vilken sort föredrar du?

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr