Kyckling Marsala

Saftigt stekta kycklingfiléer som vänds i en krämig marsalasås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer à ca 150 g
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 150 g champinjoner, tunt skivade
  • 1 tsk vitlök, pressad
  • 1 dl marsalavin
  • 1 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Lägg filéerna mellan två ark bakplåtspapper och banka dem försiktigt med en kavel tills de är ½ cm tjocka. Lägg mjölet på en tallrik och vänd kycklingfiléerna i mjöl. Krydda med oregano, salt och peppar på båda sidor.
  2. Smält smör i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i champinjoner och vitlök och fräs under omrörning i en minut. Ta upp svampen ur stekpannan med en hålslev och ställ åt sidan.
  3. Lägg kycklingen i stekpannan och bryn den 3 minuter på varje sida. Häll på vin och tillsätt svamp och vitlök. Låt kycklingen puttra 8-10 minuter tills den är genomstekt, vänd den en gång. Blanda ner grädden och värm upp 2-3 minuter. Servera gärna tillsammans med ris och kokta bönor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…