Kyckling med bacon och balsamsås

Man kan använda parmaskinka i stället för bacon. Båda är lika goda.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 8-12 skivor bacon (Ev. utbytt mot parmaskinka, då 4 skivor)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
  3. Bryn den i smör i en stekpanna.
  4. Linda baconskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
  5. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök.
  6. Häll det i formen.
  7. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  8. Strö över lite färsk oregano.
  9. Servera med pressad potatis och en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr