Kyckling med champinjoner

God variation på kyckling...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg kycklinglår
  • 1 dl hackad färsklök
  • 15 st champinjoner
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 skalade/tärnade tomater
  • Lite hackad persilja
  • 100 g smulad Feta
  • 10-15 st kärnfria kalamataoliver
  • 4-6 marinerade soltorkade tomater
  • ¼ dl olivolja

Gör så här

  1. Dela kycklinglåren i två delar, och bryn dem i olivolja tills de är gyllenbruna.
  2. Tillsätt löken och champinjonerna. När de är mjuka och genomvarma, tillsätt de hackade tomaterna, oliverna, vinet och de soltorkade tomaterna.
  3. Sänk värmen och låt stå tills såsen har tjocknat, i ca 10-15 minuter.
  4. Häll över allt till ett serveringsfat, strö över persilja och den smulade fetaosten.
  5. Servera med potatis eller ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr