Kyckling med jordnötter

Gongbao jiding Krämig, knaprig, het och alldeles underbar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g kycklinglårfilé
  • ½ msk potatismjöl
  • 1 msk soja
  • 1 msk risvin eller torrt vitt vin
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 50 g jordnötter
  • 3 cm ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 cm purjolök
  • 2 röda färska chilifrukter eller 10 torkade
  • 3 msk olja
  • 1 tsk risvinsvinäger

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingen i små tärningar. Lägg i en skål och blanda med potatismjöl, soja, vin, salt och socker. Låt stå i rumstemperatur ca: 15 minuter.
  2. Skölj bort saltet från jordnötterna i ett durkslag. Låt rinna av.
  3. Skala och hacka ingefära och vitlök hacka purjolök och chili.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Bryn chilin. Lägg i kycklingen och stek på hög värme ett par minuter. Lägg den i en skål när den är genomstekt.
  5. Bryn ingefära, vitlök och purjo i oljan som är kvar i pannan. Rör om. Lägg tillbaka kycklingen. Tillsätt vinäger och den resterande sojan. Smaka av med mer salt och socker. Tillsätt jordnötterna och stek under omrörning ytterligare ett par minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr