Kyckling med klyftpotatis och vitlökssås

Billig & enkel rätt som passar lika bra en vardag som helg.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer eller klubbor
  • 8 potatisar, fast sort
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • Paprikapulver
  • Vitlökspulver
  • Timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja till stekning

Gör så här

  1. Tina kycklingfiléerna och lägg de i en marinad gjord på olivolja och en vitlöksklyfta i ca fem minuter.
  2. Sätt ungen på 225 grader.
  3. Skala potatisen och skär den i klyftor.
  4. Lägg potatisen på en plåt och krydda med vitlökspulver, paprikapulver, timjan, salt och peppar och ringla lite olivolja över. Ställ in i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  5. Stek kycklingfiléerna på mellanhög värme tills de är genomstekta.
  6. Gör till sist den kalla såsen som är hur enkel som helst. Pressa två vitlöksklyftor i crème fraichen, salta och peppra. Klart!
  7. Servera med smörstekta grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr