Kyckling med rotfrukter

Allt-i-ett-rätt med kyckling och diverse rotfrukter

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • Ca 1 kg kycklingdelar
  • 1 påse barbequemarinad
  • 2 msk flingsalt
  • 2 tsk chilipeppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Skala och skär potatis, morötter och palsternacka och ev.mera rotfrukter i stavar.
  2. Lägg rotfrukterna i en långpanna och blanda med olivolja.
  3. Fördela kycklingdelarna melan rotfrukterna och krydda med flingsalt och chilipeppar.
  4. Tillaga i ugn, i 200 grader ca 50-60 minuter.

Kommentarer

Håller med, Evaldo! Det är ju det som är så roligt med Matklubben tycker jag, man får så mycket inspiration. Jag brukar också göra kyckling med rotsaker, rotlåda kallat här hemma. Jag brukar har kålrot och sötpotatis också, sen använder jag olivolja med smak av vitlök och chili. Möjligheterna är oändliga med såna här fantastiska rätter!
Visst. Man kan ju variera ett recept lite som man själv vill, det är ju bara ett tips hur man kan göra.
Jag lät kycklingen ligga i marinaden medan jag gjorde iordning grönsakerna. Sen lade jag kycklingen överst och hällde på resten av marinaden. Jättegott blev det fast jag hade varken morötter eller palternackor utan jag tog lök, purjolök, vitlök och paprika tillsammans med potatisen. Enkelt och smidigt, det här gör jag fler gånger!
jag tror att den ska i tillsammans med oljan och sen får man ju blanda runt med kycklingen.. men det är bara vad jag tror :P det ser jätte gott ut ! // johanna.ham
jag undrar också när barbequemarinaden?ska användas
När används barbequemarinaden?

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr