Kyckling med sötsur sås

Den här rätten tycker jag är supergod! Jag brukar använda själva "kycklingdelen" av receptet som grund, och sen variera det med olika såser. I det här fallet sötsur sås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära ( ca. 10 g.)
  • 3 salladslökar eller en liten purjolök
  • 100 g böngroddar
  • 2 msk olja
  • 1 bifftomat
  • 1 msk socker
  • 4 msk vinäger
  • 4 msk sojasås
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g jordnötter

Gör så här

  1. Strimla fileérna. Finhacka vitlök och ingefära. Finstrimla salladslöken.
  2. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
  3. Bryn köttet på hög värme i oljan. Lägg upp på ett fat. Fräs övriga ingredienser. (Detta är grundreceptet).
  4. Såsen:
  5. Skölj och tärna tomaten. Fräs den med grönsakerna. Blanda socker, sojasås och vinäger. Häll blandningen i pannan och rör om. Smaka av med peppar. Tillsätt kycklingen och koka upp. Häll i jordnötter och servera med ris eller nudlar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept