Kyckling på krämig risbädd

Den här rätten är väldigt lätt att laga och allt blir klart samtidigt eftersom både ris och kyckling lagas i samma ugnsform. Riset blir dessutom extra krämigt och gott i den här rätten. Ännu ett av mina favoritrecept!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl okokt ris (ej jasminris)
  • 3 marinerade kycklingfiléer
  • 1 hackad lök
  • 2 dl crème fraiche, gärna med smak (t.ex franska örter)
  • 1,5 hönsbuljongtärning
  • 2,5 dl uppvärmt vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk soja
  • Dragon eller färdigblandad kycklingkrydda

Gör så här

  1. Lägg det okokta riset i en smord ugnsfast form med lock. Stek hastigt upp löken och den pressade vitlöksklyftan. Blanda den uppfrästa löken i det okokta riset. Bred på crème fraichen. Lägg på kycklingfiléerna.
  2. Lös upp buljongtärningarna i det uppvärmda vattnet. Blanda i sojan. Häll blandningen över kycklingbädden. Krydda med dragon eller kycklingkrydda. Grädda under lock i 225 grader i ca 50 minuter.
  3. Smaklig måltid!

Kommentarer

Är det verkligen rätt bild till denna rätt? Ser inte ut som om det har legat i sammaform.
Är det verkligen rätt bild till denna rätt? Ser inte ut som om det har legat i sammaform.
Hej. Har nu provat din rätt och det var så enkelt och otroligt gott. Skötte sig själv i ugnen. Tack för receptet. Kommer att göra detta fler gånger. Hälsningar och kram från Siv

Liknande recept