Kyckling scallopine med linssallad

344 kalorier per portion.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 dl färskpressad citronjuice (1 stor citron)
  • 1 knippe salladslök
  • 4 tomater
  • 1 zucchini
  • 1 kruka koriander
  • 2 burkar kokta röda linser (410 g st)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 dl färskpressad limejuice (2 lime)

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i 3 delar på längden. Banka ut dem i en plastpåse tills de är 0,5 cm tunna. Blanda filéerna med olivolja, salt och peppar. Genomstek dem i het panna ca 2 minuter per sida. Häll över citronjuice och låt dem marinera där i.
  2. Sallad:
  3. Strimla salladslöken tunt. Kärna ur och strimla tomaterna. Strimla zucchinin och plocka koriandern. Häll av linserna och skölj dem i kallt vatten.
  4. Dressing:
  5. Blanda alla ingredienser i en stor skål. Tillsätt grönsakerna och blanda väl. Servera med kycklingen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr