Kyckling szechuan med stekta nudlar

En god kinarätt med krispiga vattenkastanjer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g kycklinglårfilé
  • ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • Grönsaker:
  • 1 purjolök
  • 1 burk skivade vattenkastanjer 225 g
  • 150 g sockerärtor
  • 1 röd paprika
  • 2 msk rapsolja
  • ½ tsk salt
  • Sås:
  • 4 scharlottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 tsk chiliolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2½ dl vatten
  • 3 msk sojabönpasta
  • 3 msk hoisinsås
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 tsk potatismjöl
  • Nudlar:
  • 300 g tunna äggnudlar
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar.
  2. Blanda potatismjölet med salt i en bunke.
  3. Tillsätt kycklingen och blanda väl.
  4. Ställ åt sidan så länge.
  5. Ansa och strimla purjolöken grovt .
  6. Låt vattenkastanjerna rinna av.
  7. Skär sockerärtor och paprika i bitar.
  8. Fräs purjo, vattenkastanjer, sockerärtor och paprika i olja ca 3 min.
  9. Krydda med salt och lägg över i en traktörpanna.
  10. Skala och finhacka lök och vitlök.
  11. fräs dem i chilioljan och sesamoljan ca 2 min.
  12. Tillsätt vatten, sojabönpasta, hoisinsås och sambal oelek och låt koka ca 5 min.
  13. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och blanda i såsen.
  14. Låt koka upp
  15. Stek kycklingen i omgångar i oljan ca 5 min tills den är genomstekt.
  16. Lägg den på grönsakerna efter hand.
  17. Koka nudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisning på paketet.
  18. Låt nudlarna rinna av väl.
  19. Stek dem i olja ca 5 min.
  20. Lägg nudlarna på ett fat med grönsaker och kyckling ovanpå och ringla över såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept