Kycklingbröst med syltad schalottenlök

Syltad schalottenlök är kanske vardagsmat för många. Jag tyckte att det hela borde undersökas, och det var det värt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 500 g schalottenlök
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 sellerikvist, fint skivad
  • 2 salviablad, hackade
  • 2 msk socker
  • 50 g smör
  • Sellerifrön
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala schalottenlökarna och itudela dem. Smält drygt hälften (30 g) smör i en kastrull och lägg i schalottenlökarna under omrörning, så att de stryks in med smör. Strö över socker och häll på balsamvinäger. Låt smälta i två minuter. Häll på vinet, salta och peppra, och låt småkoka i 30 minuter.
  2. Salta och peppra kycklingbrösten och stek dem i resten av smöret, ca fem minuter per sida. Lägg undan och håll varmt mellan ett par tallrikar.
  3. Lös upp det som blivit kvar i botten på stekpannan med hjälp av kycklingbuljongen (höj värmen, häll i kycklingbuljongen och skrapa en stund stekpannans botten för att erhålla en liten sås). Tillsätt schalottenlökarna, sellerin och salviabladen. Krön med kycklingbrösten och värm upp det hela i fem minuter innan du serverar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…