Kycklinggryta med fetaost och halloumi
Det ser inte mycket ut för världen, men det är en enkel och otroligt god rätt uppfunnen av sådant som låg hemma för stunden.
Jag hittade detta smarriga recept på www.vinochmatguiden.se och där skriver Monika Österheim såhär: Enkel vardagsmat som smakar mycket! De här kycklingbullarna är bara smaksatta med lite riven lök och salt. Det är såsen som är smakrik och bestämmer hela rätten. Anpassa mängden chili och bestäm själv hur het du vill ha den. Gillar du inte färsk koriander så skippa det. I receptet ingår chili. Jag har testat med färsk chili en gång, koreanska chiliflingor en annan och även sambal oelek. Det har blivit gott alltihop. Använd med andra ord den chili du har hemma - chilisås på flaska, krossad chili, chiliexplosion m.m. fungerar också - huvudsaken är att man får till lite chilihetta. Testa dig fram och börja med mindre mängd. Använder du kokosmjölk kan du med fördel slå grädde i såsen för krämighet. Tar du kokosgrädde räcker det med gräddmjölk eller bara mjölk. Återigen, använd vad du har hemma. Såsen är ganska mäktig så jag tror att måltiden kan stretchas upp till 6 personer om det inte är familjens tonårskillar som ska hugga in. Är man bara 4 blir det gott och väl över till ett par mindre luncher. Är du inte sugen på curry, gör köttbullarna med en annan god sås och servera ris, pasta eller goda grönsaker till.
Det ser inte mycket ut för världen, men det är en enkel och otroligt god rätt uppfunnen av sådant som låg hemma för stunden.
En bra blandning mellan Norrland och Italien.
Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…
Ett väldigt uppskattat recept för hela familjen!
Denna sås är så enkel men otroligt god och denna ost är perfekt som sås. Basen är mycket enkel med bara denna goda ost…
Ett hälsosammare alternativ till Chicken satay, denna gång serverad med rött ris kokt i kokosmjölk.