Kycklingburgare med curryslaw

Fräsch burgare med mycket smak och spännande tillbehör.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, ca 350 g
  • 1 röd chilifrukt, t.ex. spansk peppar
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk mortlad sichuanpeppar
  • Curryslaw:
  • 350 g morötter
  • 250 g vitkål
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 2 tsk curry
  • ½ dl hackad gari (inlagd ingefära)
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
  • Servering:
  • Rostat surdegsbröd
  • Romansallad

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Strimla vitkålen. Blanda morot och vitkål med crème fraiche, majonnäs, curry och hackad ingefära. Krydda med salt och peppar.
  2. Dela kycklingfiléerna längs med så det blir 2 platta filéer. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Stek kycklingen i chilin och olja i en stekpanna 2-3 minuter per sida. Krydda med salt och mortlad sichanpeppar.
  3. Lägg ihop burgaren med rostat surdegsbröd, romansallad, curryslaw och kyckling.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept