Kycklingburgare med parmesanost, kaprissås och basilika

Goda kycklingburgare som serveras med lite annorlunda tillbehör som ljuvlig kaprissås och surdegsbröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Kaprissås:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk kapris
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 50 g finriven parmesanost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 1 surdegsbröd i skivor
  • Romansallad
  • 1 kruka basilika
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilée i ca 4-5 skivor. Ringla över olivolja och blanda. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda majonnäs med yoghurt, kapris, finhackad vitlök och finriven parmesanost. Smaksätt med olja, citronsaft, salt och peppar. Blanda.
  3. Tänd grillen eller hetta upp en grillpanna. Grilla kycklingfiléerna i några minuter per sida tills de fått färg och köttsaften är klar när man sticker en kniv i köttet.
  4. Grilla bröden ett par minuter per sida. Skölj salladen och plocka bort bladen. Dela större blad på mitten. Plocka loss basilikabladen. Hyvla parmesanosten.
  5. Varva sallad med basilika och lägg på kycklingen mellan bröden. Toppa med sås och hyvlad parmesanost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…