Kycklingcurry fran Mauritius

Ett recept av Catherine Schuck, som förespråkar GI dieten. Grytan är jättegod och smakrik (stark om jag inte minns fel). Köttet blir verkligen mört och maken frågade "Ar det verkligen kyckling?"

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfile
  • 1 purjolök
  • 1 grön paprika
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 tsk franska örter, frysta eller torkade
  • 2 krossade citrongräs
  • 2 msk japansk soya
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk curry
  • 1/2 dl Coleman's senapspulver
  • 1/2 dl Worchester sås
  • 2 dl vatten
  • 1 dl kokosmjölk
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i munsbitar.
  2. Skölj och strimla paprika och purjolök. Fräs tillsammans i olja utan att purjon bränner fast.
  3. Tillsätt franska örter, soja och krossade tomater. Krossa citrongräsen och lägg i dem.
  4. Rör samman övriga ingredienser tillsammans med vatten till en tjock smet och rör ner det i kycklinggrytan.
  5. Täck med lock och låt alltsammans puttra på svag värme i en timme.
  6. Mot slutet av koktiden, tillsätts kokosmjölken.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera med ris och koriander.
  9. Servera gärna på stora pak choi-blad.

Kommentarer

Den här måste jag bara smaka.

Liknande recept