Kycklingfilé i limesås

Snabbt och lättlagat. Limefrukten kan bytas mot citron.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 st helt tinade kycklingfiléer
  • 0.5 st limefrukt eller 0,25 citron
  • 50 gram smör eller smör/olja att steka i
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl varmt vatten
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche, kokbar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • Att garnera med:
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita.
  2. Skär skalen i tunna strimlor.
  3. Dela filéerna på längden och stek dem ca 5 minuter på var sida.
  4. Lägg över dem i traktörpanna eller någon annan vid stekpanna.
  5. Vispa ihop varmt vatten, buljongtärning, soja, honung och crème fraiche och häll över kycklingen. Låt småputtra under lock 5-6 minuter.
  6. Garnera med persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept