Kycklingfilé med blomkålspuré, spenatpesto och picklad rödlök

En supergod rätt som ger lite helgfeeling!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • Blomkålspuré:
  • 1 kg blomkål
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Spenatpesto:
  • 40 g babyspenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Picklad rödlök:
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Picklad rödlök:
  2. Rör ihop vatten, socker och ättika. Skala och skiva rödlöken supertunt. Lägg den i lagen och låt stå en stund.
  3. Blomkålspuré:
  4. Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Häll av och mixa den i matberedare eller med en stavmixer. Blanda i smör, grädde och salt.
  5. Spenatpesto:
  6. Mixa ihop spenat, vitlök och olivolja. Vänd ner den finrivna parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt.
  8. Servera kycklingen med blomkålspuré, spenatpesto och picklad rödlök.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…