Kycklingfilé med crème fraiche, vitlök och svamp

En mycket god och enkel middagsrätt med rötter i det rustika franska köket. Krämigt med en härlig smak som man svårt glömmer!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 msk margarin eller smör
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 stora, färska champinjoner
  • 5 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljongtärningen i vatten.
  2. Stek kycklingfiléerna i margarin eller smör på medelvärme i en stor stekpanna. När filéerna är färdigstekta, häll över kycklingbuljongen på filéerna, salta och peppra efter smak, och låt det nu puttra i 15-20 minuter eller tills vätskan sugits upp av köttet. Vänd eventuellt kycklingfiléerna 1-2 gånger under tiden.
  3. När filéerna är klara, lyft dem ur stekpannan och låt svalna vid sidan om. Hacka lök och vitlöksklyftor samt skiva champinjonerna. Använd samma stekpanna till att fräsa lök och vitlök tills löken blivit genomskinlig. Lägg därefter i de skivade champinjonerna och stek tills svampen blivit relativt mjuk.
  4. Skär upp kycklingfiléerna i tärningar och lägg i stekpannan tillsammans med lök, vitlök och champinjoner. Häll i crème fraiche och rör om. Låt det puttra i 5-10 minuter, rör eventuellt om då och då.
  5. Servera med pasta och en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…