Kycklingfilé med curryris och apelsinsås.

Härliga dofter och härliga smaker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 1 krm kajennpeppar
  • Smör till stekning
  • 1 msk smör
  • ½ -1 tsk curry
  • 4 port ris
  • 1 buljongtärning för ris
  • 2 dl ärter
  • Apelsinsås:
  • 3 apelsiner
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 ½ msk kycklingfond
  • 2 msk ljus majsenaredning
  • 2 msk mango chutney eller mangoketchup
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och kajennpeppar. Bryn dem i smör runtom och låt dem eftersteka under lock i 18-20 min.
  2. Lägg 1 msk smör och lite curry i en kastrull och vänd ner riset. Koka riset med buljongtärningen enl anvisn på förpackn och rör ner ärterna mot slutet av koktiden.
  3. Tvätta en av apelsinerna till såsen noga och riv skalet tunt. Pressa ur saften och blanda med vatten till 3 ½ dl vätska. Koka upp vätskan med det rivna skalet, ingefära, kycklingfond och majsena. Smaka av med mango chutney, salt, peppar och lite socker.
  4. Skär bort allt skal och det vita från de resterande apelsinerna och skär köttet i tunna skivor eller hinnfria klyftor. Blanda ner dem i såsen och smaka av till önskad styrka och sötma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…