Kycklingfilé med kanel och fikon

Vi hade denna som varmrätt mellan pumpasoppa och pumpaparfait men den är ju inte på något sätt bunden till Halloween. Men den är god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 9 färska fikon
  • 1 litet pkt smör
  • 1 påse bladspenat
  • 1-2 dl thai kycklingfond
  • 1 l vatten
  • 2 kanelstänger
  • 1 dl socker
  • 1 dl fikonvinäger

Gör så här

  1. Bryn köttet i stekpanna och efterstek sedan en stund i ugn på 175°. Krydda med salt och peppar (vi hade vitlökspeppar).
  2. Smält sockret i kastrull utan omrörning, slå på vinäger, fond, vatten och lägg i kanelstängerna. Reducera till ca hälften, sila och vispa i 6-8 msk smör och såsen är klar.
  3. Smörstek de halverade fikonen och lägg i spenaten på slutet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…