Kycklingfilé med philadelfiaost

Smarrigt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 påse orientalisk-eller honungsmarinad
  • 2 pkt bacon
  • 1 purjolök
  • 1 pkt philadelphiaost med vitlök
  • 2 msk chilisås
  • 5 dl grädde

Gör så här

  1. * Marinera kycklingen i en timma. Bryn dem och lägg på ett fat.
  2. * Strimla bacon och purjolök och stek dem sedan.
  3. * Slå på osten, grädde och chilisås. Koka ihop. Den ska ej bli för tjock.
  4. * Häll såsen över kycklingfileérna. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
  5. * Servera med ris och en god sallad.

Kommentarer

Jätte gott! Ungarna tyckte också om det (4 och 5 år). Jag kommer absolut att göra denna rätt igen utan tvekan.
Verkligen toppengott!! Hade detta som fredags middag och tom min 1 1/2 -åring åt massor. kan betyget bli högre än så??
Supergott!!! Kommer att göra den här rätten igen. Alla gäster var imponerade. (Jag gjorde också min honugsmarinaden själv). Tack för en fin recept. 5 stjärnor.
Väldigt uppskattad rätt. Lättgjord och god. Jag gjorde kycklingfilen i stekpåse istället för att bryna. Receptet har redan blivit avskrivit av vänner.
Mycket god, vi åt den med klyftpotatis till och alla åt mer än någonsin. Så det är en rätt som passar liten som stor och lika bra till vardags som fest... Tack för receptet det kommer att användas fler gånger.
Mycket god, men jag gjorde min houngsmarinad själv... Kommer att göra denna rätt mer än en gång till! /Marie

Liknande recept

@smedjegard

Shawarma

Shawarma (arabiska: شاورما, hebreiska: שווארמה) är en maträtt från Mellanöstern som liknar kebab. Den består av ett stycke skurna köttbitar, oftast lamm eller kyckling…