Kycklingfilé med saffranssås och räkor

Ett kycklingrecept som fått toppenbetyg på min senaste bjudning. Det måste prövas, tro mig!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Smör, att steka i
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 4 portioner kokt ris
  • Sås:
  • 150 g räkor i spad
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 2 dl créme fraiche (kokbar)
  • ½ dl Maizena ljus såsredning
  • Hackad dill

Gör så här

  1. Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna, krydda.
  2. Blanda räkspad, vin och saffran med créme fraiche och låt koka upp under omrörning.
  3. Red av med snabbredning.
  4. Smaka av med kryddor och rör ner dill.
  5. Lägg riset i botten på en smord form.
  6. Lägg över kycklingfiléerna och täck med 2/3 av såsen.
  7. Sätt in formen i 225° C i ca 15 minuter.
  8. Rör ner räkorna i resterande sås. Ta ut formen och fördela räksåsen över kycklingen och sätt in ytterligare 5 till 10 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemp 72° C).
  9. Servera med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept