Kycklingfilé med sås

Rosépeppar och kyckling är en god smakupplevelse. Serveras tillsammans med franska ärter och ris

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Ca 2 msk japansk soja
  • 1 msk fransk osötad dijonsenap
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Ca 1 tsk krossad rosépeppar
  • Franska ärter:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 1/2 msk smör
  • 250 g ärtor
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta strimlad isbergsallat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform.
  3. Häll på och pensla filéerna med soja, blandad med senap. Häll grädden runt om.
  4. Låt formen stå i ugnen 30 minuter. Vänd filéerna efter halva tiden.
  5. Ta ut den färdiga rätten och strö rosépeppar över
  6. Franska ärter:
  7. Fräs löken glansig i smöret.
  8. Tillsätt ärterna, strö över salt och peppar och låt det hela fräsa under lock på rätt svag värme, cirka 5 minuter.
  9. Blanda i strimlad sallat.
  10. Tillsätt 1/2 msk smör och sjud vidare ett par minuter.
  11. Servera ris till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr