Kycklingfilé på krämig purjolöksbädd

Denna rätt är enkel, festlig och jättegod. Perfekt om det är snålt med tid. När det gäller kyckling i ugn tar jag till lite extra tid för att vara på säkra sidan. Har läst 20 minuter för detta recept, men använder själv 35 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 skivad purjolök
  • 150 g baconstrimlor
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 ½ dl mellangrädde
  • Svartpeppar efter behag
  • 500 g tinade, saltade och pepprade kycklingfileér
  • 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Låt purjolök och bacon mjukna tillsammans i panna.
  2. Tillsätt vin,grädde och svartpeppar och låt blandningen koka upp.
  3. Häll blandningen i en eldfast form.
  4. Lägg på kycklingfileérna och toppa med riven ost.
  5. Ugnsbaka i 225 grader tills kycklingen är genomstekt. Ca 35 minuter.
  6. Ägna sedan tiden då kycklingen är i ugnen åt att koka ris och göra sallad. Då blir allt klart på samma gång !

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…