Kycklingfilé, panerad med solrosfrö och parmesan

Recept från dagens bilaga i KVP, så det är otestat av mig. Det kommer från en TV-kock, Sara Bergner

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • !,2 kg kycklingbröstfilé eller lårfilé
  • 3 dl solrosfrön
  • 150 g parmesanost
  • 1 knippa persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Saften och skalen av 2 citroner
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Mixa solrosfrön, persilja, vitlök och grovt tärnad parmesan i en matberedare.
  2. Blanda ner citronskalet (var noga med att bara riva det yttersta skalet).
  3. Skär kycklingen i ca 5 cm stora bitar och häll över citronsaften.
  4. Vänd bitarna i frö- och ostblandningen. Lägg dem i en stor oljad ugnssäker form.
  5. Krydda med salt och peppar.
  6. Tillaga i 200 g ca 15 minuter. Kolla att kycklingen är helt genomstekt före servering.
  7. Dekorera gärna med citronklyftor och persilja.
  8. Servera med rostade rotfrukter och yoghurtsås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…