Kycklinggryta i ugnen med bacon och champinjoner

En gryta med kombinationen kyckling-bacon som inte är helt fel, god gryta som kan serveras med potatis, ris eller varför inte enbart med en sallad som då blir ett LCHF recept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 140g bacon
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 300-400 g färska champinjoner
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Strimla bacon och stek. Lägg på ett hushållspapper för att rinna av.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsform.
  3. Skär löken i klyftor och skiva svampen och stek. Häll i creme fraiche, grädde och tomatpuré och låt röran koka upp. Ta av från värmen och rör i parmesanen.
  4. Lägg lök- och svampröran ovanpå kycklingen och toppa med baconet. Gratinera i ca 15 minuter i 225 grader.

Kommentarer

Har gjort din kycklinggryta men hade inte parmesan tog västerbottenost istället blev jätte gott 5 poäng från oss monica
Ser jättegott ut! Men... jag tycker inte om paramesan :-( Har du nåt bra förslag på vad man kan använda istället för det?

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr