Kycklinggryta med dadlar

Mustig, sötsyrlig och perfekt att bjuda på. Gör gärna en dubbel sats och frys in om det blir över.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 10 smålökar
  • 6 dadlar
  • 1 msk smör
  • 2 1/2 dl Arla köket ekologisk matlagningsgrädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl grovhackad persilja
  • Till servering:
  • Kokt ris el kokta linser till 4 portioner

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i halvor.
  2. Skala löken. Dela och kärna ur dadlarna.
  3. Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna. Blanda grädde, soja, buljongtärning och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kyckling och lök. Låt koka under lock ca 5 min. Lägg i dadlar och persilja och koka 1 min.
  4. Servera med ris eller kokta linser.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept