Kycklinggryta med kalamataoliver och vitt vin

Lättlagad och jättegod kycklinggryta. Hela familjens favorit!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (ca 500 g) eller 1 kg kycklingklubbor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • ½ dl vitt vin (eller ½ msk pressad citron + 2 msk vatten)
  • 1 ½ msk kycklingfond
  • 1 tsk rosmarin
  • 12 - 16 oliver
  • 4 lagerblad
  • 2 tsk kinesisk soya
  • 2 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Bryn kycklingfilén/kycklingklubborna ca 10 minuter per sida.
  2. Fräs lök och vitlök i traktörpanna. Tillsätt vin, fond, rosmarin, oliver, lagerblad, soya och grädde. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10-20 minuter, tills kycklingen är genomstekt (skär ett snitt och kolla om du är osäker).
  3. Servera med ris.

Kommentarer

detta lät jätte gott.... ska se om jag kan testa den till helgen.... återkommer med besked och betyg... har sparat lite annat smarrigt från dig också... /camilla

Liknande recept