Kycklinggryta med senap och kapris

Len och krämig gryta. Använd färska rotfrukter eller fryst färdig blandning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g benfritt kycklingkött
  • 500 g blandade rotsaker (morot, rotselleri och kålrot)
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • Maizena
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk inlagd kapris

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar (2 cm). Skala och hacka den gula löken.
  2. Finhacka vitlöksklyftan och rosmarinen.
  3. Förbered rotsakerna, dvs skala och skär dem i bitar eller använd färdig rotsaksblandning.
  4. Fräs kyckling, lökar, rosmarin och rotsaker med olivolja i stekgryta eller rymlig kastrull.
  5. Klicka i senap och tillsätt vatten eller vin samt grädde och kycklingfond.
  6. Koka upp och sjud tio minuter under lock.
  7. Red av med maizena och sjud ytterligare fem minuter.
  8. Smaka av med kapris, salt och peppar.
  9. Servera med ris eller bulgur.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Somrig currykycklinggryta

Jag brukar höst och vinter göra en mustig kycklinggryta med rotfrukter. Kära hustrun uttryckte önskemål om den nu till midsommar. Omarbetade då grytan till…

@anderstam

Mustig kycklinggryta

En rejäl och mustig kycklinggryta. Lättlagad med allt i ett. Upplevs som ett riktigt långkok, men tillagas på drygt 1 timme. Värmer gott en…