Kycklinggryta med smak av Indien

En god kycklinggryta med en mild currysmak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilè
  • 2 stora gula lökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 3 msk skivad torkad ingefära
  • 1 dl matolja att steka i
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa cayennepeppar eller chilipulver
  • 2 dl skållad skalad mandel
  • 1 dl russin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl cocosmjölk

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar . Finhacka lök och vitlök och stek i en gryta eller tjockbottnad kastrull i 5 minuter, ta upp ur gryta och lägg åt sidan sålänge.
  2. Bryn kycklingen i grytan. Tillsätt kryddor och alla övriga ingredienser inklusive lökblandningen.
  3. Lägg inte i russin och mandel!
  4. Sjud i 25 minuter, tillsätt små skvättar vatten under tiden så att grytan inte bränns vid.
  5. Tillsätt mandel och russin och sjud i ytterligare 5 minuter.
  6. Servera med basmatiris och ev. med Naan (bröd)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…