Kycklinggryta med vin

Smaskig rätt med en försvinnande god sås gjord på rödvin.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 burk champinjoner
  • 4 shalottenlök finhackad
  • 5 dl vatten totalt
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk soya color
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Mjöl till redning

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs i stekpanna tills de fått fin färg, tillsätt den hackade löken, vinet, kryddorna och buljongtärningen, häll på lite vatten så det nästan täcker, låt bräsera ca 20 minuter, tillsätt mer vatten då och då.
  2. Avsluta kycklinggrytan med matlagningsgrädde och red av såsen med vetemjöl + vatten. Smaka av med salt och peppar!
  3. Servera grytan till buljongkokt ris blandat med gröna färska örter.

Kommentarer

Vår middag idag. Köttet blev mycket mört och lätt-tuggat. Perfekt för vår lilla dotter att tugga. Helt ok smak, men inget fantastist. Får en 3,5 av oss. Bifogar en bild på vår middag :-) Alltid kul med nya recept! Tack!
Jättegott. Uteslöt svampen och jag redde med maizena.../ Inger
Jätte gott och enkelt att fixa..
Det går säkert alldeles utmärkt att lägga i någon grönsak. Själv brukar jag servera grönsakerna vid sidan om.
Tack för ett gott recept. Saknade dock någon form av grönsak i grytan så nästa gång blir det paprika eller brockoli skulle fungera.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…