Kycklinglår med ädelost à la Nettan

En god gryta med kycklinglår i ädelostsås. Min sons favoriträtt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklinglår
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ! hönsbuljongtärning, helst egen kycklingfond
  • Vatten
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 50 g gräddädelost
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk flytande citron

Gör så här

  1. Dela kycklinglåren i två delar. Krydda med salt, svartpeppar, curry och paprika. Bryn dem i en stekgryta.
  2. Tillsätt vatten, så det knappt täcker. Tillsätt buljongen, pressad vitlök och balsamico. Låt det småkoka ca 1 timma. Prova med en potatissticka att köttsaften är klar.
  3. Gör en redning av mjölet. Rör ner grädde, crème fraiche och smula ner ädelosten. Koka ca 5 minuter för att mjölsmaken ska försvinna. Smaka av med citronsaft och krydda mer om det behövs.
  4. Servera med ris, smörkokta morötter och en god sallad till.
  5. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…