Kycklinglårfiléer med fetaost

Kycklingfiléer i en krämig sås av tomater och purjolök

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 100 g fetaost
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk hackad persilja
  • 8 skivor bacon
  • 1 purjolök
  • 2 tomater
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Lägg ut kycklinglårfiléerna. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela fetaosten i mindre bitar.
  4. Lägg ost, rivet citronskal och hackad persilja i kycklinglåren. Vik samman dem.
  5. Rulla en baconskiva runtom varje.
  6. Bryn lårfiléerna runtom i lite smör. Börja med att bryna dem med skarven nedåt.
  7. Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna.
  8. Ansa och strimla purjolöken.
  9. Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite smör.
  10. Tillsätt tomattärningar och grädde.
  11. Låt det småkoka 3-5 minuter.
  12. Smaka av med salt.
  13. Häll såsen i en eldfast form och lägg kycklingen ovanpå.
  14. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
  15. Garnera med rosmarinkvistar.
  16. Lycka till! Smaklig måltid.

Kommentarer

Ändrade lite men fy fasen vad gott!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr