Kycklinglasagne med bacon och getost

Ljuvliga smaker samsas i en krämig lasagne. Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g kycklingfilé
  • 1 paket bacon, 140 g
  • Olivolja
  • Ca 12 lasagneplattor, gärna gröna
  • 200 g getost
  • 2 dl riven ost till gratinering
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 tsk oregano
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Vitsås:
  • 75 g smör
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 krm malen muskotnöt
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering:
  • Sallad

Gör så här

  1. Tomatsås:
  2. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, fond och oregano. Koka under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vitsås:
  4. Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  5. Kycklingen:
  6. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Strimla baconet. Stek i olivolja, salta och peppra.
  7. Sätt ugnen på 200 grader
  8. Själv lasagnen:
  9. Smörj en ugnsfast form. Varva vitsås, lasagneplattor, kyckling, bacon, smulad getost och tomatsås. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  10. Servera gärna lasagnen med en sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept