Kycklinglever med valnötter i rödvinssky

är nog gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g kycklinglever
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Smör eller margarin till stekning
  • 2 päron
  • 50 g valnötskärnor
  • Sky:
  • 2 msk kycklingfond
  • 1/2 dl rödvin
  • 1/4 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk potatismjöl
  • Garnering:
  • Bacon

Gör så här

  1. Rensa kycklinglevern. Skölj päronen och skär dem i klyftor. Tag bort kärnhuset. Stek levern i matfett i en stekpanna tills den är svagt rosa. Salta och peppra. Tag upp levern och håll den varm.
  2. Stek päronklyftorna knappt mjuka. Tag upp dem och håll dem varma. Stek även valnötterna. Tillsätt kycklingfond, vin, sirap, vatten och potatismjöl till skyn och ge ett hastigt uppkok.
  3. Fördela det stekta på 4 tallrikar och häll skyn över. Lägg på lite stekt bacon servera med en fräsch sallad.
  4. Levern kan ersättas med kycklingfilé.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…