Kycklingleverbiffar med nötfärs.

Skulle göra leverbiff på nötlever men hittade ingen nötlever så jag tog kycklinglever i frysdisken istället, vilket blev väldigt lyckat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g kycklinglever
  • 500 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 (½ ) krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Riv löken fint
  2. Mixa kycklinglevern tillsammans med äggen i en mixer. Det gör inget om den inte är helt upptinad.
  3. Blanda ihop levermixen med nötfärsen, löken och kryddorna till en ganska lös smet.
  4. Klicka ut smeten till ganska små biffar i en stekpanna och stek dom i smör blandat med oljan cirka 3 minuter på varje sida.
  5. Ha inte för hög värme för det bränns lätt.
  6. Det blir många biffar men dom är perfekta att frysa in.
  7. Jag tycker att det är gott med mos, lingon och lite grönsaker till.

Kommentarer

Hej! Hade blandfärs 50/50 i stället för nötfärs. I hälften av smeten hade jag även timjan, färsk persilja och bitar av mozzarella. Väldigt gott. Skall göra en sås av grädde, soja och lingon som jag hittade på ett annat ställe. Det tror jag blir perfekt till. :)
Detta ska jag prova, det låter perfekt. Tackar! Själv brukar jag använda den frysta leverbiffssmeten, kryddad och klar, som finns i nästan alla affärer och den blandar jag med färs, snarlikt ditt recept + lite andra kryddor, bl a pulver till grönpepparsås på påse, så gör jag den i ugnen i en lång sockerkaksform och kallar den för min Paté . Mycket populär.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…