Kycklingmacka med varm ostsås

Ett Pågenrecept.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor mörkt fullkornsbröd
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 msk mjöl
  • 2 1/2 dl mellanmjölk
  • 1 krm muskotnöt
  • 2 dl lagrad ost, 10 %, riven
  • 2 kycklingfiléer, nystekta
  • 6 skivor kokt skinka, strimlade
  • 200 g späd primörsallad
  • 16 körsbärstomater, halverade
  • Sallad
  • 6 dl pasta, kokt och kall
  • 1 1/2 dl ärtor
  • 1 avokado, skivad
  • 1 dl alfalfagroddar

Gör så här

  1. Värm margarinet i en kastrull, blanda i mjölet och låt fräsa kort. Slå på mjölken under vispning. Krydda med muskot, salt och peppar. Häll i osten. Spara lite ost till garnering. Koka upp krämen och ta bort kastrullen från plattan.
  2. Skiva kycklingen.
  3. Bred kräm på bröden, lägg på sallad, tomat, kyckling och sist skinka. Droppa lite kräm ovanpå och garnera med lite riven ost.
  4. Gör en sallad med kall pasta, ärtor, avokado och groddar och servera till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr