Kycklingnuggets med dippsås

Välj glutenfritt ströbröd Inga problem

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g potatis i smala klyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 300 g kycklingfilé i bitar
  • 185 g röd pesto
  • 1 dl ströbröd
  • Dippsås:
  • ½ hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ½ msk olivolja
  • 250 g finhackade tomater gärna med basilika
  • Chili
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk sweet chili-sås
  • 1 tsk timjan

Gör så här

  1. Koka potatisen i 3 min. Sprid ut dem på en plåt. Tillsätt olja, salt, peppar och paprika. Stek mitt i ugnen i 225 grader, ca 20 min
  2. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt resten av såsingredienserna, sjud i 5 min. Låt kallna
  3. Pensla kycklingen med pesto och rulla i ströbröd. Stek några min per sida. Salta och peppra.
  4. Servera kyckling med potatisklyftor, dippsås och sallad

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept