Kycklingpuffar med chili

Dessa uppskattade munsbitar bör du göra många av! Servera som drinktilltugg eller som förrätt med en krispig sallad till.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket färdig smördeg, 5 plattor
  • Ca 2 tsk vetemjöl
  • Fyllning:
  • 300-400 g kycklingfilé
  • 2 msk färsk koriander (valfritt)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 röda chilifrukter
  • 140 g bacon, grovt strimlad
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Pensling:
  • 1 äggula
  • Vallmo- och sesamfrön
  • Tillbehör:
  • Plastpåse

Gör så här

  1. Ta ut smördegen ur frysen. Sätt ugnen på 200 grader. Skär varje kycklingfilé i 3-4 bitar. Hacka koriander, vitlök, lök och chili grovt.
  2. Lägg kycklingbitarna i en matberedare tillsammans med bacon, vitlök, lök, koriander, chili, ägg, salt och peppar. Kör tills du har en fin färs. Lägg färsen i en plastpåse.
  3. Pudra lite mjöl på bakbordet så att inte smördegsplattorna klibbar fast. Kavla ut plattorna till rektanglar, ca 20x6 cm.
  4. Klipp ett hål i plastpåsen, ca 1 cm i omkrets. Spritsa sedan ut smeten mitt på smördegen på längden. Pensla med lite uppvispad äggula på kanterna.
  5. Vik över degen och tryck längs med kanten. Tryck inte ihop ytterkanterna. Skär sedan varje rulle i 4-5 bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Gör likadant med resten av degen och fyllningen.
  6. Pensla puffarna med resten av äggulan och dekorera med sesam- eller vallmofrön.
  7. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Servera varma eller kalla med sötsur sås eller sweet chilisås på flaska.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…