Kycklingsallad i pitabröd

Bjud på grekisk fest! Denna saftiga kycklingklämma är verkligen en omväxlande och frestande smårätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 tsk margarin
  • 4 st kycklingfiléer á 100 g, strimlade
  • 1 krm stött spiskummin
  • 2 ½ dl halverade cocktailtomater
  • ½ -1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 1 salladshuvud
  • 4 st pitabröd
  • Salt
  • Peppar
  • Sås:
  • 200 g gurka
  • 2 ½ dl naturell lättyoghurt
  • 2 tsk citronsaft

Gör så här

  1. Börja med såsen.
  2. Skala, kärna ur och finhacka gurkan.
  3. Blanda samman med yoghurt och färskpressad citronsaft.
  4. Skala och hacka löken.
  5. Hetta upp margarinet i en fettsnål kastrull och låt sedan löken brynas gyllengul under omrörning ca 5 min.
  6. Tillsätt de strimlade kycklingfiléerna och spiskummin.
  7. Låt köttet genomstekas, ca 5-10 min.
  8. Blanda ner tomathalvorna och de skivade oliverna.
  9. Koka upp under omrörning tills allt är genomhettat, ungefär 2 min.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Skölj, dela och låt salladsbladen rinna av.
  12. Lägg pitabröden på fyra serveringstallrikar.
  13. Bred ut sallad på ena halvan av brödet och fördela kycklingröran jämnt på salladen.
  14. Klicka på yoghurtsåsen och vik ihop pitabrödet.
  15. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…