Kycklingsauté med dijonssenap, haricots verts och pesto

För alla? Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten) och på peston. Mjölkproteinfri: använd havre- eller sojabaserad matlagningsgrädde. Laktosfri: välj laktosfri matgrädde. Glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15%
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 250 g haricots verts
  • 70 g färsk spenat
  • salt
  • svartpeppar
  • pesto

Gör så här

  1. 1. Skär kycklinglårfilén i grova bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn kycklinglårfilé och lök i oljan. Tillsätt senap, Milda mat, vatten och hönsbuljongtärningen. Låt koka ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar. Krydda med salt och peppar. Vänd ner haricots verts och bladspenat och låt det bli varmt.
  2. 2. Toppa med pesto.
  3. 3. Servera med fullkornsris eller bulgur och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mandaah

Csirke pörkölt

Ungersk kycklinggryta som är gudomligt god, och lättlagad! Lagas mest på känsla, så man kan variera mängden på ingredienserna beroende på vad man tycker…