Kycklingvingar med sötstark dippsås

Den söta såsen är ljuvlig att doppa sojasalt knaprig kyckling i.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 900 g kycklingvingar
  • ½ dl japansk ljus soja
  • ½ dl pressad citronsaft
  • Honungs- och chilidippsås:
  • 2 röda chili, finhackade (med kärnor)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1½ dl flytande honung
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • Eventuellt ½ msk risvinäger
  • 1 tsk flingsalt
  • Servering:
  • Eventuellt sallad
  • Eventuellt potatisklyftor, strips eller rostade rotfrukter

Gör så här

  1. Lägg kycklingvingarna i dubbla plastpåsar, häll över soja och citronsaft och låt marinera, gärna över natten.
  2. Häll alla ingredienser till dippsåsen i en kastrull. Småkoka 8-10 minuter. Låt svalna. Späd eventuellt med vatten.
  3. Grilla vingarna på direkt glöd tills de är genomgrillade, ca 15 minuter. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade och inte brända. Flingsalt eventuellt.
  4. Servera vingarna med dippsåsen och eventuellt sallad, potatisklyftor, strips eller rostade rotfrukter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…