Kycklingwok med ananas och chili

Kcal/portion: 320 GI: 84

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ananas
  • 1-2 chili
  • 1 röd paprika
  • 1 stor purjolök
  • 3 msk olja
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i cirka 3 cm stora bitar. Dela ananasen på längden och sedan i klyftor. Skär bort stocken och skär loss klyftorna från skalet. Skär varje klyfta i centimetertjocka bitar. Dela och strimla chili och paprika. Ansa, snitta, skölj och strimla purjolöken.
  2. Hetta upp oljan i en wokpanna. Tillsätt smulade buljontärningar. Stek kycklingbitarna några minuter.
  3. Tillsätt frukt, grönsaker och balsamvinäger. Stek ytterligare några minuter.
  4. Servera till ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr