Kykling i currysås

Snabb rätt som är mycket omtyckt av mina barn (1 och 4 år). Jag brukar krydda "medelstarkt" när jag lagar maten och sedan späda barnens mat med mer matlagningsgrädde direkt på tallriken för att mildra smaken och samtidigt minska på salt och värme.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • 1-1,5 msk curry
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Wokgrönsaker (Willys gärna)

Gör så här

  1. Ansa kycklingfiléerna fria från senor och dyl. Skär dem i centimetertjocka skivor. Stek kycklingen i lite olivolja så att de får fin färg. Krydda med salt, peppar och cyrry. Slå över matlagningsgrädden och häll ned önskad mängd grönsaker (så det ser fint ut!). Koka sakta under lock tills kycklingen är genomtillagad och grönsakerna är lagom mjuka.
  2. Om ni väljer att behålla kycklingfiléerna stora så väntar ni med att ha i grönsakerna till det bara är några minuter kvar av tillagningstiden.
  3. Servera med ris och sötsur thaisås.

Kommentarer

Kyckling i curry skulle man nästan, kunna äta varje dag. 5p.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…