Läcker cheesecake med hallon och vit choklad

En annorlunda och supergod cheesecake, där botten består av havregryn och havremjöl. Servera cheesecaken kylskåpskall, då är den lättare att skära. Glutenfri

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 30 g socker
  • 30 g havregryn, rent havre
  • 40 g havremjöl, glutenfritt
  • 55 fl maizena majsstärkelse
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 600 g färskost, t ex Philadelphia
  • 200 g socker
  • 3 ägg
  • 120 g kvarg, t ex Kesella
  • 30 g maizena majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal och saft från ½ citron
  • 60 g hallon, frysta
  • 60 g vit choklad, hackad

Gör så här

  1. Botten:
  2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft eller 200 grader vanlig värme.
  3. Blanda alla ingredienser till en deg, för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en springform med löstagbar botten, 22-24 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Fyllning:
  5. Blanda alla ingredienser utom hallon och choklad till en jämn smet. Häll smeten i formen och toppa med hallon och choklad.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärme i 30 minuter. Låt kakan svalna, ställ den sedan i kylen och låt den bli kall innan du skär upp den.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…