Läcker morotskaka

Morotskakan blir fantastiskt saftig och smakrik med mandelmjöl. Sötmandeln ger lite knaprighet i kakan. Glutenfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl rårörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl neutral olja
  • 400 g mandelmjöl
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ tsk mald ingefära
  • 1 tsk bakpulver
  • 300 g morötter, rivna
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • 1 dl russin
  • Topping:
  • 250 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft, pressad
  • 1 dl mandelspån, gärna rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Klipp till ett bakplåtspapper till botten på en springform, 24 cm i diameter, och smörj kanterna på formen.
  3. Vispa ägg, rårörsocker och vaniljsocker riktigt pösigt. Blanda de övriga ingredienserna ordentligt i en skål. Vänd ner dem i äggsmeten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 60-70 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den kallna helt i formen och gärna vila i kylen i några timmar så att den sätter sig.
  5. Vispa ihop färskost, florsocker och citronsaft.
  6. Fördela toppingen på kakan och dekorera med mandelspån, gärna rostade.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…