Läcker terrine

En läcker terrine som passar på buffébordet Serveras tillsammans med löjrom, souvasrökt ren eller rökt lax Förbereds dagen innan den ska serveras

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 medelstora kokta potatisar
  • 1½ gelantinblad
  • 125 g philadelphiaost
  • 1 dl créme fraiche
  • 50 g riven Västerbottenost
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör:
  • ½ dl löjrom eller annan rom
  • Saft från ½ citron
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 8 skivor souvasrökt ren eller rökt lax

Gör så här

  1. Tärna potatisen.
  2. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten cirka 10 minuter.
  3. Vispa ihop hälften av philadelphiaosten med créme fraiche.
  4. Hacka dill och gräslök.
  5. Värm upp resten av osten och smält med gelantinbladen.
  6. Vänd i potatisen, créme fraicheblandningen, västerbottenosten, örterna.
  7. Salt och peppra.
  8. Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten.
  9. Finhacka rödlök och gräslök till garnering.
  10. Blanda löjrom med citronsaft och rapsolja, salta och vitpeppra.
  11. Bryn souvasköttet hastigt i en stekpanna och servera tillsammans med terrinen. Eller rökt lax.
  12. Servera romen till
  13. Lycka till! Smaklig måltid

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…