Lättbakad havtornskaka

Snabbakad och god kaka med vitaminrika havtorn.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ca 1 dl havtorn, frysta
  • 3-4 msk pärlsocker
  • Servering:
  • Vaniljyoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter.
  2. Rör smör och socker vitt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner det och blanda väl. Häll smeten i formen och fördela havtornen ovanpå. Toppa med pärlsocker.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter., känn gärna med en sticka att den är färdig. Låt kakan svalna på ett galler.
  4. Servera gärna kakan med en klick vaniljyoghurt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…